Vagyis sehogy. Gondolhatná az ember első olvasásra, pedig a valóság nem ennyire egyszerű. Mivel a következő évek bevételei és profitja szempontjából kiemelt készítményről van szó a Richternél, ezért alaposan körbejártuk a témát.

Továbbra is hasít a Richter készítménye

Ma délután tette közzé negyedéves eredménybeszámolóját a Richter amerikai partnere, az Allergan, melyben a Cariprazine-ról (ami a tengerentúlon Vraylar néven fut) is fontos információk hangoztak el. A készítmény továbbra is jól teljesít, a korábbi sikeres termékbevezetésekhez hasonló eredményeket produkál, eddig csaknem 4000-es felírási számot produkált, ami tovább növekszik. 

A készítmény értékesítéséből származó bevétel a második negyedévben 11,1 millió dollárt volt. A keletkező árbevétel után az Allergan royalty-t fizet a Richternek, a két cég közti elszámolás minden negyedév lezárását követően a 45. napon történik.
Azt persze nem tudjuk, hogy a keletkező bevételeket pontosan hogyan osztják meg a cégek, ez üzleti titok.

Kedvezőtlen vizsgálati eredmények - Mit jelent ez?

A Richter eredeti készítménye, a Cariprazine legutóbbi vizsgálati eredményei csalódást keltők lettek, erről pénteken számolt be az Allergan és a hazai gyógyszercég közös közleményben. Felmerül ezek után a kérdés, hogy vajon mi lesz most a készítménnyel, mennyiben befolyásolja ez az értékesítési kilátásokat, egyáltalán hogy is kell értelmezni a hírt. Elöljáróban hangsúlyozzuk, a negatív vizsgálati eredmény mellett azért jó hírek is jöttek a készítményről, melyekre eddig a piac kevés figyelmet fordított.

gyogyszerszektor.hu/portfolio.hu/freeimages.com