A Women’s Tennis Association (WTA) a legnagyobb női professzionális sportszervezet, nemzetközi szinten szoros kapcsolatot ápol a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvánnyal. Ebben az évben a Magyar Tenisz Szövetség és az alapítvány magyar tagozata között elindult együttműködés keretében Szeles Mónika nagylelkű felajánlást tett az alapítvány számára. A magyar származású kilencszeres Grand Slam győztes teniszezőnő, a Hungarian Ladies Open díjátadóján a Ronald Házak javára történő árverésre adta át dedikált teniszütőjét. Az aukcióból befolyt összeget a hazai Ronald Házak működtetésére fordítják, melyek lehetővé teszik, hogy a szülők a beteg gyermekek közelében lehessenek a kezelési időszak alatt.

Azok, akik szeretnének erre a különleges teniszütőre licitálni és ezzel egy jó ügyet is támogatni, azok ezt az alábbi linken keresztül tehetik meg:

http://sport.vatera.hu/utos_sportok/tenisz/teniszuto/szeles_monika_dedikalt_teniszutoje_2459975621.html

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványról

Az alapítvány, mely 1974-ben az Egyesült Államokban indult útjára, a világ számos pontján megtalálható Ronald McDonald Házakban olyan családok számára biztosít otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át. Bár a kicsik kórházban töltik napjaik nagy részét, családjuk közelsége hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben viseljék a betegség és a kezelések megpróbáltatásait. A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány magyar tagozata 1994-ben alakult, mely eddig több mint 9000 gyermeknek és családjaiknak nyújtott segítséget.

1999-ben Budapesten, az I. számú Gyermekklinika szomszédságában nyílt meg az első hazai Ronald McDonald Ház, amely jelenleg 20 apartmannal áll a családok rendelkezésére. 2004-ben Miskolcon, a megyei kórház területén alakult meg a második hazai Ronald McDonald Ház, amely 12 apartmanban biztosít átmeneti otthont a kis betegeknek és szüleiknek. 2016-ban a Pécsi Gyermekklinika épületében két Ronald családi szobát került átadásra, melyben 4 gyermek tartózkodhat a szülővel együtt a kezelés alatt.

(Forrás:gyogyszerszektor.hu / Fotó: ronaldmcdonald)